Ett familjeföretag sedan 1953

Dala Elektrolindningar AB är ett familjeägt företag baserat i Smedjebacken och verkar i huvudsak i Dalarna och Västmanland. Bolaget grundades 1953 och har sedan dess etablerat sig som en viktig aktör inom elmotorservice.

Genom åren har Dala Elektrolindningar AB specialiserat sig på att tillhandahålla service och reparation och omlindning av elmotorer för ett brett spektrum av kunder, inklusive industriföretag och kommunala verksamheter.

Grundades 1953

Av Sievert Löf i Smedjebacken. Företaget etablerade sig snabbt som en betydande aktör inom elmotorservice, omlindning av elmotorer, reparationer och mycket annat som innefattar elmotorer.

Flytt till Gunnars

År 1987 flyttade företaget sin verksamhet till nya, moderna verkstadslokaler på industriområdet Gunnars, vilket markerade en ny era i dess historia och bolaget fortsatta tillväxt.

Ny ledning 1992

Efter tjugo år som lärling hos sin far, tog Ingemar Löf över rollen som VD och ägare av Dala Elektrolindningar AB år 1992, och fortsatte att driva företaget framåt med förnyad energi, vision och uppfinnesrikedom.

Lindat elmotorer i över 70 år

Vår djupa förståelse för elmotorers komplexitet och vårt engagemang för hantverket har gjort oss till ett pålitligt val för kommuner, reningsverk, vattenverk och industriella företag.

Stolt medlem av ELR

Dala Elektrolindningar AB är medlem i ELR-kedjan, Elektromekaniska Lindningsverkstäders Riksförbund.

Som kund hos en ELR-verkstad kan du känna dig trygg, tack vare det nära samarbetet mellan ELR-verkstäderna över hela Sverige.